Cimbru – 2 gr – Seminte de Cimbru Cubrita Planta Arbusta de la Opal

3,45 lei

Cimbrul este o planta arbusta de un an cu tulpini subtiri si drepte de 20-40 cm, cu frunze rare de culoarea bronzului si floricele mici de culoare roz deschis.Soiul prefera lumina,este usor de crescut si este potrivit pentru productie in ghivece de flori.Aroma sa foarte puternica si placuta il face un supliment de neinlocuit in preaprarea mancarurilor gatite si supe.Se foloseste indeosebi in stare uscata.Perioada de vegetatie 65-75 zile.

Insamantare:martie-aprilie.

Transplantare:in luna mai.

Cantitate de bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgaria per plic: 1800 de bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgaria (2 grame)

SKU: Opal_Cimbru_2 Categories: ,

Description

Planta arbusta de un an cu tulpini subtiri si drepte de 20-40 cm, cu frunze rare de culoarea bronzului si floricele mici de culoare roz deschis.Soiul prefera lumina,este usor de crescut si este potrivit pentru productie in ghivece de flori.Aroma sa foarte puternica si placuta il face un supliment de neinlocuit in preaprarea mancarurilor gatite si supe.Se foloseste indeosebi in stare uscata.Perioada de vegetatie 65-75 zile.

Insamantare:martie-aprilie.

Transplantare:in luna mai.

Cantitate de bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgaria per plic: 1800 de bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgaria (2 grame)

Specificatii tehnice:

  • Adancime 1-2 cm
  • Insamantat incepand cu luna martie-aprilie
  • Norma de insamantat 1 Kg/hectar
  • Tipuri de productie din bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgaria

Generalitati:

  • Continut 700-900 bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgaria/gram
  • Greutate 2 grame
  • Plantare mai
  • Recoltare iunie-iulie
  • Vegetatie 65-75 zile

Cimbrul (Satureja hortensis) este o plantă perenă din genul Satureja, familia labiatelor (Lamiaceae). Este o plantă scundă, care nu atinge mai mult de 20-30 centimetri în înălțime. Cimbrul preferă verile lungi, calde, secetoase, iar iarna supraviețuiește la temperaturi scăzute. Florile cimbrului sunt mici și au o culoare albă sau roz-palid. Frunzele au forma lanceolat-ovală, sunt netede și au un miros specific. Cimbrul se aseamănă întrucâtva la înfățișare cu rozmarinul.Cimbrul (Satureja hortensis) este o plantă perenă din genul Satureja, familia labiatelor (Lamiaceae). Este o plantă scundă, care nu atinge mai mult de 20-30 centimetri în înălțime. Cimbrul preferă verile lungi, calde, secetoase, iar iarna supraviețuiește la temperaturi scăzute. Florile cimbrului sunt mici și au o culoare albă sau roz-palid. Frunzele au forma lanceolat-ovală, sunt netede și au un miros specific. Cimbrul se aseamănă întrucâtva la înfățișare cu rozmarinul.
OrigineaCimbrul își are originile pe țărmurile europene ale Mării Mediterane.
În trecut, cimbrul se denumea și lămâiță, respectiv lămâioară și era deosebit de apreciat în Evul Mediu, mai ales în bucătăriile de pe lângă așezămintele monahale.
GastronomieEste întrebuințat în diferite preparate culinare, mai ales în mâncarea de fasole, cea de linte, dar și la prepararea cărnii de porc și de vânat. Frunze și tulpini întregi de cimbru se introduc uneori în borcanele în care se murează varza și castraveții. Se folosește, de asemenea, la prepararea sarmalelor.
CultivareCimbrul, atâta timp cât este cultivat într-un loc bine însorit, se mulțumește cu puțin. Crește pe aproape orice tip de sol, rezistă la secetă, dar și la ploi abundente. Este în schimb o plantă sensibilă la buruieni, de aceea plivitul trebuie făcut cât mai des. Cele mai aromate frunze se recoltează atunci când plantele au început să înflorească.
Cimbru sau cimbrișor?Cimbrul nu trebuie confundat cu cimbrișorul (Thymus serpyllum) care, deși înrudit cu cimbrul care crește spontan în România, aparține genului Thymus.
Cimbrișorul (Thymus serpyllum) denumit și iarba cucului sau tamâița, e tipic pajiștilor însorite alpine din Carpați și e folosit în medicina naturistă, la prepararea ceaiurilor contra răgușelilor și laringitelor. Mai este folosit, ca și maghiranul, și în gastronomie pentru a da aromă unor mâncăruri din carne de vită, legume sau pește.
În medicina naturistă, infuzia de cimbru uscat este deosebit de eficace în tratarea tusei rebele.Cimbru Satureja hortensisSatureja hortensis Sturm51.jpgClasificare științificăRegn: PlantaeDiviziune: MagnoliophytaClasă: MagnoliopsidaOrdin: LamialesFamilie: LamiaceaeGen: SaturejaSpecie: S. hortensisNume binomialSatureja hortensisL.,